de Boeken

De Hongerspelen Trilogie is een uit het Engels vertaalde serie boeken van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. De serie bestaat uit drie boeken: De Hongerspelen, in het Nederlands uitgegeven in 2008, Vlammen, uitgegeven in 2009, en het derde en laatste boek, Spotgaai, verschenen in 2010.

Lees Hoofdstuk 1 van de Hongerspelen hier!

Wij zijn uitgeverij Van Goor zeer erkentelijk want wij mogen het eerste hoofdstuk van De Hongerspelen hier publiceren. Klik hier voor het PDF-bestand.

De boeken nog niet gelezen?

Geen zorgen. Hier volgt een veilige intro, zonder iets te verklappen.

Als straf voor een mislukte opstand vereist het autoritaire regime van Panem dat elk van de 12 Districten twee 'tributen' - een jongen en een meisje - naar een centrale arena stuurt waar ze moeten vechten in een op tv uitgezonden doodsspel. De tributen, die worden geloot tijdens 'de boete' vechten tot er maar een levend overblijft.

Panem is een totalitaire samenleving die herrees uit de as van het postapocalyptische Noord Amerika. Er wordt geregeerd vanuit een glanzende hoofdstad, het Capitool genaamd. Muiterij is zinloos. De enige poging tot opstand, 74 jaar eerder, resulteerde in de vernietiging van District 13 en de Hongerspelen.

Hoofdpersoon Katniss Everdeen komt uit District 12, een arm koolmijnen gebied omringd door prachtige bossen - hoewel bewoners een onder stroom staand hek moeten trotseren willen ze daar komen. Katniss gaat heel vaak om met haar vriend Gale op eekhoorns en ander voedsel te jagen dat hun gezinnen zo wanhopig nodig hebben. Ze kent alleen dit harde leven, totdat de boete haar leven voorgoed veranderd.

Spotgaai in paperback

Begin oktober 2011 verscheen de mid-price editie van Spotgaai. De cover is prachtig blauw. Net als de mid-price edities van de Hongerspelen en Vlammen gaat deze tien euro kosten.

Via onze Facebook-pagina zijn we op zoek gegaan naar jullie favoriete quotes uit de Hongerspelen Trilogie en deelnemers maakte kans op een A3 print van de Spotgaai cover. Die winnaars zijn: Tugba, Agatha, Desiree, Sigrid, Bart, Felies, Saskia en Rachel. De verzamelde quotes staan in de kolom hiernaast.

de Hongerspelen kinderboek van het jaar 2010

De Samenwerkende Kinderboekenwinkels kiezen deel 1 van de Hongerspelen trilogie als kinderboek van het jaar 2010. Lees hier hun oordeel:

"De Samenwerkende Kinderboekwinkels zijn van mening dat Suzanne Collins met De Hongerspelen een fenomenale prestatie geleverd heeft. Zij schreef een indrukwekkend boek dat zich onderscheidt van het huidige aanbod young adult-romans door de buitengewone setting, de geserreerde schrijfstijl en het ingenieuze plot. In Katniss Everdeen heeft ze een onvergetelijke heldin geschapen, niet zozeer sympathiek, maar krachtig, moedig en strijdbaar. Maria Postema vertaalde het boek met vaart en verve. Mede door haar vakmanschap is De Hongerspelen zo'n grootse leeservaring geworden."

De boekomslagen van de wereld

De Hongerspelen zijn wereldwijd populair en bijna elke vertaling kent zijn eigen ontwerp. Op deze pagina foto's van de mooiste omslagen. Wanneer je met je muis op een afbeelding staat zie je uit welk land deze cover komt.


Alle boeken in Top 10

Op 30 juni 2011 staan voor het eerst alle boeken uit de trilogie in de Top 10 fictie boeken van USD Today. Geen geringe prestatie, de buzz op internet heeft hier zeker aan bijgedragen. Gefeliciteerd Suzanne Collins en van harte Scolastic (uitgever).


Bestel direct bij BOL.com:

Jullie Favoriete Quotes

"Happy Hunger Games, and may the odds be ever in your favor" - Effie Trinket

“Only I keep wishing I could think of a way to…to show the Capitol they don’t own me. That I’m more than just a piece in their Games” - Peeta

“Here’s some advice. Stay alive.” - Haymitch

"I take his hand, holding on tightly, preparing for the cameras, and dreading the moment when I will finally have to let go."- Katniss

"I don't want to loose the guy with the bread." of "De jongen met het brood ontglipt me nu al." - Katniss

"... if you hear the Mockingjays singing it, you'll know that I'm okay." - Rue

"You here to finish me of, sweetheart?" - Haymitch

"Katniss, er is geen District 12 meer." - Gale

"Ik kus niemand uit wanhoop." - Gale

"Dus als hij na afloop fluistert: 'Je houdt van me. Echt of niet echt?' zeg ik: 'Echt.'" - Katniss en ...